تساهل و تسامح به چه قیمتی

ساخت وبلاگ

اسلام دینی است میانه رو و با اعتدال و در بیشتر موارد برای رسیدن به هدف مطلوب، تساهل و تسامح را جلوی راه مسلمانان و مدیران اسلامی قرارداده است تا ضمن مدارا، مساعدت و رضایت خود را به طرف مقابل نشان دهند. تساهل و تسامح به مسلمانان و مدیران این امکان را می دهد که در بعضی موارد که به اصل موضوع ضرری وارد نشود، نرمش به خرج داده و در عین رعایت اصول و حفظ اصل از خود رفعت نشان داده تا به طرف مقابل دلگرمی بدهد، ضمن گذشت از وضع ایجاد شده، ترغیب به وضع مطلوب نماید. تسامح به معنای نوعی گذشت و كنار آمدن همراه با بخشش و بزرگواری است.(1)

با این پیش فرض اشاره ای به بعضی مسائل و مشکلات اقتصادی جامعه نظر می کنیم، که بی تفاوتی به آنها، نه در شان جمهوری اسلامی است، و هم از چند جهت به انقلاب اسلامی و مردم شهید پرور، ضرر جبران ناپذیری وارد می سازد. اگر به کلام آقا در نوروز امسال در حرم رضوی توجه کنیم پی به مسائل و مشکلاتی می بریم که آقا در شعار امسال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل به خوبی به آنها توجه و اشاره داشته است. رهبر معظم انقلاب شعار سال 95 را که، "یک تحلیل و یک نگاه به مجموعه ی مسائل کشور است"(2) انتخاب نموده است. با مطالعه به بیانات آقا پی می بریم که دقدقه رهبر فرزانه در سال 95 مانند سالهای گذشته، بیشتر روی اقتصاد مقاومتی می چرخد.

اگر یک مثال ساده از اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، اقتصاد مقاومتی به مثابه ظرفی سالم و پاکیزه است بدون زنگار، این ظرف دارای محتویاتی روشن و شفاف که هیج نوع ناپاکی را نمی پذیرد. برای رسیدن به چنین اقتصادی آقا می فرمایند: "هر سه قوّه باید با یکدیگر همکاری کنند تا کار پیش برود؛ و مردم هم باید کمک کنند به اینها؛ این کمک لازم است و جدّیت مسئولین بخصوص قوّه ی مجریه هم لازم است."(3)

اقتصاد مقاومتی را باید از دریچه یک اقتصاد اسلامی متکی بر ارزشها، معیارها و شاخص ها بر پایه معنویت دید. در این دیدگاه هیج دریچه فکری غیر از تکنولوژی به سوی غرب سکولار باز نخواهد شد. دیدگاه های مختلف به اقتصاد در مدیران اقتصادی دولت باعث گردیده است، که شاهد غفلت از روزی حلال در لایه های مدیریت و مسئولین باشیم!، شاهد، اخبار و گزارشاتی است که پشت سر هم در رسانه ها و شبکه های اجتماعی دیده می شود، که دل هر مسلمانی را به درد می آورد. نظارت ناقص، وابستگی به قدرت، سوء استفاده مدیریتی، نفوذ آقازادگان و یقه سفیدها بدون مانع به اقتصاد کشور باعث گردیده است که متاسفانه قبح رشوه، دور زدن قانون، سوء استفاده از مقام و قدرت، حرام خواری، اختلاس، پول شویی، فرصت طلبی،سوء استفاده مدیریتی و رانت خواری در جامعه اسلامی کمرنگ شوند و به یک امر عادی در آید. این صفت های ناپسند و زشت همگی باعث ایجاد آخوری عمیق می شود که هیچوقت از پولهای کثیف پر نخواهد شد و غاسب از حرام خواری سیر نمی گردد. نتیجه آن در جامعه یکی رنج یکی گنج است که شاهد هزاران کارگر بیکار، و میلیاردها تومان را چند نفر به جیب می زنند. اقتصادی که خود این همه زخم دارد چطور می تواند نسخه ای به پیچد تا چرخه تولید بچرخد و هزاران کارگر بیکار نباشد و مردم شهید پرور آثارش را در سفره های خود ببینند. متاسفانه تا کنون، در سخنرانی ها، پشت تریبونها، فقط شاهد شعار مبارزه با مفاسد اقتصادی، بوده ایم. رهبر فرزانه در مقدمه فرمان هشت ماده ای که در دهم اردیبهشت هزارو سیصد و هشتاد به سران سه قوه صادر نمودند، می فرمایند: "امروز كشور ما تشنه ي فعاليت اقتصادي سالم و ايجاد اشتغال براي جوانان و سرمايه گذاري مطمئن است." (4) اگر واقعا به اقتصاد مقاومتی ایمان دارید و مطیع ولایت فقیه هستید، باید آستین ها را بالا زد..

برای شتاخت بیشتر ظرف و محتویات اقتصاد مقاومتی به طور خلاصه به چند نکته مهم اشاره می کنیم.

1 - ابتدا باید به اصل دیگ اقتصاد مقاومتی توجه شود. تا از اقتصاد مقاومتی تعریف خوبی نداشته باشیم نمی توانیم شناخت خوبی از آن داشته باشیم.

2 - دیگ اقتصاد مقاومتی همانظور که اشاره شد باید سالم باشد یعنی تمام زنگارها از اقتصاد پاک شود. تمام سوراخ های اقتصاد گرفته شود. با رانت خواری ها، مفاسد اقتصادی مبارزه انقلابی شود. در این بند وظیفه کارگزاران مبارزه با مفاسد اقتصادی از همه مهمتر است.

3 - در حین انجام این کار باید به محتویات دیگ پرداخت که شامل قوانین و دستورالعملهای اجرایی است. قوانین شفاف، بدون دست و پاگیر، سهل و آسان و به راحتی قابل نظارت باشد. شکاف ها را از بین برد، در این بند وظیفه قانونگزاران از همه مهمتر است.

4 - ساختاراقتصاد مقاومتی بر پایه ما می توانیم، الگوی فرهنگی اسلامی، بومی، درون زا و انقلابی پی ریزی شود. در این بند وظیفه قوه مجریه از همه مهمتر است.

5 - حمایتها، نظارت ها، بین بنگاه های ملتی و دولتی در اجرای قوانین به صورت یکسان نوشته، پیاده و اجرا شود. در این بند وظیفه سه قوه خیلی مهم است.

6 - کلیه شاه راه ها و راه ها یی که با اقتصاد مقاومتی برخورد دارند دارای تابلوهای روشن و شفاف باشد تا هر کس نتواند به هر شکلی که می تواند براند. در این بند وظیفه قوه قضاییه از همه مهمتر است.

7 - وظیفه محتویات اقتصاد مقاومتی، خون دهی به تمام سیستم اقتصاد کشور است. به سالم سازی محیط اطراف اقتصاد مقاومتی توجه ویژه شود.

8 - سلامت و امنیت اقتصاد مقاومتی فقط به اجرای درست قوانین بدون تبعیض و انتخاب و انتصاب مدیران اصلح با ویژگی های اسلامی انقلابی تامین خواهد شد.

9 - قدرت انحصاری شکسته شود، به منزلت انقلاب اسلامی توجه شود، نه به رابطه های فامیلی و قدرتی.

10 - مهمترین نکته ای که باید در اجرای اقتصاد مقاومتی مد نظر قرار گیرد، در رابطه با مدیران است، همانطوریکه در انتصاب و انتخاب مدیران توجه شود، با سوء مدیریتی آنها برخورد قاطع شود اصلی که مدیران از آن مبرا هستند.

در پایان، بی تفاوتی به فرمان هشت ماده ای، بی توجهی به اجرای اقتصاد مقاومتی، فراموشی بیانات اولین روز سال نود و پنج در حرم رضوی، و. . . رهبر معظم انقلاب، خیانت به خون شهدا، و مردم شهید پرور و همراهی با کسانی هستند که شبانه روز برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی نقشه می کشند.

منابع:

1 - (فیروزآبادی، القاموس المحیط،)

2 - بیانات رهبرفرزانه در حرم رضوی نوروز 95

3 - بیانات رهبرفرزانه در حرم رضوی نوروز 95

4 - فرمان هشت ماده ای حضرت آقا به سران سه قوه دهم اردیبهشت هزارو سیصد و هشتاد

گپ دوستانه...
ما را در سایت گپ دوستانه دنبال می کنید

برچسب : تساهل وتسامح,تساهل و تسامح در,تساهل و تسامح یعنی چه,تساهل و تسامح چیست,تساهل و تسامح در دین,تساهل و تسامح در قرآن,تساهل و تسامح یعنی,سیاست تساهل و تسامح,معنی تساهل و تسامح,معنای تساهل و تسامح, نویسنده : 7rahjooyan7 بازدید : 137 تاريخ : دوشنبه 10 آبان 1395 ساعت: 5:23